Als je net als ik, zo gevoelig bent voor alle prikkels en indrukken van buiten dan zoek je naar een manier om dat allemaal wat meer beheersbaar te houden. ​Steeds maar weer overspoeld en vermoeid het hoofd moeten buigen geeft vanzelf-sprekend een gevoel van verlies van controle.

Bij Marjolein

​​Veel HSP’s gaan ‘in hun hoofd zitten’ zoals dat heet, waardoor het lijkt dat je alles veel meer onder controle hebt. Doe jij dat ook? ​​Het punt is echter dat je hiermee jezelf op slot zet. Jouw hoofd is helaas niet in staat om te voelen.

​​Wellicht heb je (nog) helemaal niet in de gaten dat je, door alles met jouw ratio te benaderen, veel spanning creëert in jouw lichaam. Als je dat maar lang genoeg volhoudt, dan trekt op een gegeven moment jouw lichaam aan de bel. Je lichaam geeft signalen af…..

  • Vermoeidheid
  • Prikkelbaar
  • Innerlijke onrust
  • Pijn in je nek en schouders
  • Gejaagd voelen
  • Verhoogde hartslag

Welke signalen geeft jouw lichaam je?

​​Voor het nemen van “goede” beslissingen is het van belang om in contact te zijn met je gevoel, anders kan je je behoorlijk in de nesten werken met “verkeerde” keuzes. Nog los van het feit dat het dagenlang piekeren je super veel energie kost. En dan vervolgens nog niet tot de juiste keuze komen en je daar dan weer druk over maken…

​​De kunst is dat je leert om te gaan met onzekerheid, ofwel het niet-weten. En daarmee bedoel ik de onzekerheid die het gevolg is van even niet weten hoe iets moet of hoe je verder gaat. ​​Bij vrijwel alle hoogsensitieve mensen, zoals jij en ik, die vastlopen zit de oorzaak in het alsmaar doorgaan op wilskracht. En jeetje, die wilskracht is echt HUGE!

Daarmee kom je ​​totaal niet tegemoet aan wat jij als HSP-er nodig hebt, namelijk leven op een HSP-vriendelijke manier die bij jou past. Met rust en balans en gevoel. In verbinding met je hoofd EN je hart. ​​Eerlijk, werkelijk ontdekken waar het in jouw leven over gaat, dat gaat je niet lukken met je hoofd. Wanneer je leeft vanuit je hoofd, verzuip je in eindeloos ja-maren en bezien vanuit allerlei perspectieven. En daar word je behoorlijk gestrest van.

Ik heb het jarenlang geprobeerd, maar het heeft me niets opgeleverd​​. Mijn hoofd alleen heeft me echt niet de weg gewezen. Alleen dan een heleboel stress en eindeloze rijtjes met voor- en nadelen.

​​Hoe dan? 

​​Als er een ding is wat jou als hoogsensitief persoon helpt, dan is dat om de beweging te maken van je hoofd naar jouw lichaam, jouw gevoel en niet bang te zijn om alles wat jouw lichaam te zeggen heeft ook inderdaad te voelen. ​​En nog veel belangrijker: ernaar te luisteren en daarnaar te handelen!

Oefen deze week door 1x per dag eens letterlijk stil te staan en te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Wat wil het je zeggen? ​​

P.S Wil je ook in contact komen met jouw gevoel en minder vanuit je hoofd leven? Minder piekeren en zo stress voorkomen? Stuur me dan een bericht via een replay op deze mail.

​​Heb je nog vragen? Kan ik nog iets voor jou betekenen? Laat het mij gerust weten.