Mediteren voor kinderen

Meditatie voor kinderen

Meditatie voor kinderen, gaat dat niet een beetje ver? Moeten we onze kids niet gewoon kind laten zijn? Leggen we onze kinderen met meditatie niet nog meer op? Terechte vragen als je het onderwerp mediteren voor kinderen aansnijdt. Maar mag ik jou dan iets vragen? Klaagt jouw kind wel eens over een vol hoofd? Heeft jouw kind moeite met in slaap komen of met doorslapen? Legt jouw kind de lat erg hoog, wil het alles goed doen en denk je wel eens dat je een perfectionistisch kind hebt? Ik denk dat je jouw kind in veel van zo’n gevallen kunt helpen door het te leren mediteren.

Mediteren voor kinderen: meer rust en balans.

Mediteren zorgt voor rust en balans, ook bij kinderen. Wetenschappelijk is aangetoond dat meditatie:

  • Een positief effect heeft op de conditie van je hersenen.
  • Het vermindert piekeren aanzienlijk.
  • Het zorgt voor betere concentratie bij je kind.
  • Het vermindert stress bij je kind.
  • Het verlaagt angsten en maakt je kind weerbaarder.

Stuk voor stuk goede redenen om het eens met je kind over mediteren te hebben. Maar mediteren moet je leren. Het is niet voor iedereen en in het begin moet je er tijd in investeren. Bovendien is het geen instantoplossing. Ook hier geldt; geduld is een schone zaak. Niet altijd een eenvoudige opgave bij een druk of overprikkeld kind.

Wil je jouw kind leren mediteren? Ik help je graag.

Overweeg je om mediteren een kans te geven? Het kan best spannend zijn om er zomaar aan te beginnen. Zeker als je zelf geen geoefend meditatie-goeroe bent. Ik help je graag hierbij. Om jouw kind de rust en balans te geven die het verdient. In een persoonlijk traject kijken we naar wat jouw kind nodig heeft om weer lekker in z’n vel te zitten. De Mindfulness maakt korte metten met stress, angsten en concentratieproblemen. Neem vrijblijvend contact met mij op, of schrijf je kind in voor de volgende Mindfulness training!