Online coaching/therapie: 24/7 werken aan jouw ontwikkeling

Begeleiding of advies ontvangen voor (psychische klachten) vanaf een plek waar jij je fijn voelt? Op een flexibel tijdstip? Dan ben je bij Bij Marjolein Online aan het juiste adres. Het is dé plek voor online hulpverlening voor meer rust, balans, zelfvertrouwen.

De huidige maatschappij maakt een technologische ontwikkeling door en daarmee neemt de behoefte aan online werken toe. Met mijn coaching/therapie wil ik het liefst zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken op een laagdrempelige manier. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik mensen kan prikkelen, stimuleren en ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei. Dat bereik ik het beste met een continue dialoog. Dat is mogelijk door online te werken.

Online coaching is relatief nieuw. Achter je pc, op jouw tempo, in jouw woorden, je gedachten neerzetten op het scherm en wachten op een online reactie of met elkaar praten via videobellen. Ik werk via een besloten (geheime) area waar alleen jij en ik toegang toe hebben. Het werkt ontzettend efficiënt, effectief en laagdrempelig. Zelf geloof ik al jaren in de kracht van online coaching/therapie. En elke keer weer als ik iemand begeleid ervaar ik hoe snel er contact is, hoeveel we in korte tijd kunnen bespreken een aanpakken en hoe makkelijk het werkt.

Online coaching/therapie: wat is het?

Online coaching/therapie kent vele namen, denk aan blended coaching, e-coaching of digitale coaching, maar vaak wordt hetzelfde bedoeld: (psychische) hulp via een online platform. Het doel is altijd om effectieve begeleiding in te zetten om jou te helpen. Hierdoor wordt je in staat gesteld om jouw kennis, vaardigheden en bekwaamheden te verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende communicatiekanalen en communicatiehulpmiddelen.

Door middel van online coaching/therapie kun je ook tussen gesprekken door aan jouw (psychische) gezondheid werken en daarbij op afstand ondersteuning krijgen. Denk bijvoorbeeld aan therapeutische oefeningen, vragenlijsten, het bijhouden van een dagboek via een app, of het volgen van een module. Ik kan je daarbij feedback geven op gevolgde sessies of gemaakte oefeningen. Daarnaast is het mogelijk om beveiligd berichten te sturen naar elkaar, of dus een videogesprek voeren.

Uit onderzoek blijkt dat je brein het beste leert door frequente feedback en het stapsgewijs realiseren van successen. Daarnaast is gebleken dat schrijven een positief effect heeft als het gaat om het krijgen van overzicht en inzicht en het verwerken van emoties. Nieuw gedrag beklijft het beste door het zetten van kleine stappen en het inbouwen van herhaling. Al deze inzichten heb ik gebundeld in een online (blended) aanpak.

De meest toegepaste typen van online coaching zijn:

 • Coaching via videoverbinding (videocoaching)
 • Coaching via telefoon (telefooncoaching)
 • Coaching via een chatprogramma (chatcoaching)
 • Coaching via een mailprogramma (mailcoaching)

We werken in een beveiligd platform waar je jouw belangrijkste leermomenten altijd terug kunt halen en zorgen samen voor de borging van het bereikte resultaat! De kanalen waar je uit kunt kiezen zijn:

Op afspraak: face-to-face  videogesprek, hierdoor zien en horen we elkaar
In eigen tijd: mail | SMS-functie voor extra ondersteuning.

Dit alles in een geheel beveiligde omgeving die zowel via desktop als mobile devices 24/7 – dus altijd en overal – beschikbaar is! Tegenwoordig ga je niet meer online, je bent online. Het is daarom alleen maar logisch om een deel van mijn behandeling, coaching of begeleiding ook online te laten plaatsvinden. Zo wordt de begeleiding onderdeel van jouw dagelijkse leven. Je wordt door online coaching dus actiever betrokken bij jouw proces.

Voordelen online coaching

Geen reistijd, wachttijd of vertragingen:
Via online coaching/therapie kun je meestal al binnen enkele dagen beginnen met de begeleiding. Een enorme tijdswinst dus!

Veiligheid:
Contact wanneer het jou en mij het beste uitkomt, vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving. Dit zorgt voor rust, minder prikkels en afleiding. Uitermate geschikt voor prikkelgevoelige kinderen en volwassenen.

Persoonlijk contact:
Live contact waarin we elkaar zien en horen en ik er helemaal voor jou ben.

Effectief en efficiënt:
Je bent volledig gefocust op jouw eigen ontwikkeling.

Laagdrempelig:
Het is een zeer laagdrempelige manier om hulp te bieden en te vragen. Daarnaast geeft online coaching meer gelegenheid tot openheid (gevoel van veiligheid). Zo ga je sneller tot de kern van je vraagstukken en heb je minder last van sociale schaamte waardoor je taboe’s makkelijker kunt bespreken.

Frequentie:
Kortere sessies, maar hogere contactfrequenties passen perfect binnen de leefwijze van de huidige generatie. Het frequente contact tussen jou en mij (soms wel meerdere keren per week) leidt tot regelmatige feedback op en steun bij het handelen in de praktijk. Door het frequente contact kun je sneller kleine stappen vooruit nemen. Omdat je mij als coach bijna altijd en overal online kunt benaderen ontstaat het gevoel dat ik jou ieder gewenst moment hulp kan bieden.

Kostenbesparing:
Betaalbaar alternatief voor dure face-to-face sessies (voor zowel mij als jou). Via online coaching/therapie kun je vaak met enkele sessies al voldoende vooruitgang boeken.

Flexibel:
Je hoeft alleen afspraak te maken voor videobellen, de rest kan via mail en dus kun je in eigen tijd aan jezelf werken. Op deze manier is de hulpverlening eigenlijk 24 uur per dag beschikbaar, waardoor je op ieder moment en op iedere plaats hulp kan krijgen. Hiernaast kun je in geheel eigen tempo werken en kan het gemaakte huiswerk of de tips en uitleg zo vaak terug gekeken worden als nodig.

Plaatsonafhankelijk:
24/7, altijd en overal toegankelijk, je kiest zelf waar en wanneer je bezig bent met ons coachingsproces. Daardoor kun je je beter concentreren en ben je meer “aanwezig” in het hele proces. Dit zorgt ervoor dat je sneller tot de kern, en dus, de oplossing komt. Je kunt me bovendien altijd een berichtje sturen. Door deze laagdrempelige manier van contact leggen, weet ik precies wat er allemaal speelt in je leven en dat maakt het contact heel persoonlijk.

Wat levert het je op?

 • Eigen regie en vertrouwen in je ontwikkelvermogen
 • In kleine stappen naar duurzaam resultaat
 • Continuïteit in het leerproces
 • Diepgaande en duurzame ontwikkeling
 • Zelfvertrouwen door frequente feedback

Hoe gaat online coaching in zijn werk?

Online coaching is voor veel mensen en in veel situaties geschikt. Online coaching kent een paar basisvoorwaarden voor succesvolle toepassing. Nadat je een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebt aangevraagd, prikken we een tijdstip om kort kennis te maken. Dit gesprek kan via de telefoon of via videobellen plaatsvinden. Ik bel jou op. We trekken 30 minuten voor de kennismaking uit om je coachvraag/vragen te verkennen en om te kijken of er een wederzijdse klik is. Dit eerste gesprek is gratis. De meeste online trajecten beginnen daarna met een face-to-face videomeeting, meestal de intake. Die staat in het teken van een eerste verdiepende exploratie van de coachvraag. Als die klik er is en je wilt doorgaan, spreken we in overleg een gespreksfrequentie en de investering af. Na deze meeting kan direct met online begeleiding worden gestart met bijvoorbeeld een reflectievraag op de intake of het opschrijven van de coachvraag. We gaan aan de slag, en evalueren op gezette tijdstippen

Wat heb je nodig voor online coaching/therapie?

 • Een computer (desktop of laptop)
 • Een webcam
 • Een internetverbinding
 • Een account in het beveiligd platform (hiervoor ontvang je van mij een uitnodiging)

De online therapie die je ontvangt bij Bij Marjolein Online valt in sommige gevallen onder verzekerde zorg. Het kan dus worden vergoed door zorgverzekeraars wanneer je een aanvullende verzekering hebt. Neem hierover contact met me op.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Online coaching/therapie is dus meer dan alleen een zelfhulpprogramma op het internet waar je mensen naar kan verwijzen. Bij Marjolein vertelt je graag meer over de diverse mogelijkheden. Ben jij benieuwd of online coaching/therapie iets voor jou is? Je kunt nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen met Marjolein! Je krijgt op deze manier een beeld van het proces en je kunt vragen stellen over de mogelijkheden. Klik op de link ‘Vrijblijvend Kennismakingsgesprek’ en vul je gegevens in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om het kennismakingsgesprek in te plannen.