Hi, ik ben Marjolein

Wie ben ik

Ik ben dus Marjolein…een stoere chick met een klein hartje. In een notendop: verbinder, hooggevoelig, hoogbegaafd, healer, waarheidszoeker,  inspirator, coach, losmaker, trainer, leerarchitect, verwonderaar,  spreker. Voeg daar nog aan toe: eigenzinnig, vol humor, sprankelend, extreem nieuwsgierig en buiten de gebaande paden, en je weet wie ik ben.

Ik heb een enorme leerhonger en ben altijd op zoek naar verdere ontwikkeling en opleiding en daarnaast verslind ik als echte autodidact massa’s leer- en ontwikkelboeken. Maar bovenal staat mijn leven in het teken van passie. Passie voor mijn vak, Passie voor mensen en Passie voor dieren. Onvoorwaardelijk mezelf mogen zijn en een gebalanceerd leven leiden waarin ruimte is voor mij, mijn passies en mijn ambities is voor mij ontzettend belangrijk.

Wat mij gelukkig maakt, is om jou ditzelfde te laten ervaren. Ik gun het jou om te leven in plaats van te overleven, een proces dat ik door mijn trainingen en begeleiding graag in gang zet en versterk.

Toen ik 12 jaar was wilde ik voor het eerst stappen maken…

Mijn leven bestond uit turnen, paardrijden en leren. Ik was een van de langere meisjes van de klas. Niet te dun en zeker niet te dik. Ik was onzeker, maar kon dat aardig verbloemen door zo goed mogelijk in te spelen op wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten. Tegelijkertijd probeerde ik zonder dat iemand daar last van had mijn eigen ding te doen. Best hard werken dus. Observeren en aanvoelen werden hierbij mijn belangrijkste maatjes. 

Ik voelde me niet goed genoeg. Niet goed genoeg als dochter, niet goed genoeg als vriendin, niet goed genoeg als sporter, niet goed genoeg als leerling. Mijn idee was: als ik dunner was, dan was ik niet meer ontevreden over mijn uiterlijk, niet meer bang voor de mening van anderen en dan was ik goed genoeg. Ik besloot om af te gaan vallen door minder te eten en ik ontwikkelde anorexia. 

Op mijn 24e kwam ik erachter dat ik hoogbegaafd en hoogsensitief was…

Ik kreeg ook het advies om er vooral niet over te praten. Ik voelde me vaak niet begrepen door de buitenwereld en soms zelf voor ‘gek’ versleten door mijn omgeving. Vaak mistte ik uitdaging in mijn werk en voelde me daardoor afgeremd. Het kostte me veel energie om te werken en daarom ging ik vaak met tegenzin naar het werk. Maar door mijn wil om goed te doen, ging ik juist harder werken om zo toch aansluiting te vinden. 

Ik ben zelfs ontslagen, omdat ik te slim was, te kritische en lastige vragen stelde en als bedreiging werd gezien. In plaats van dat ik mijn hoogbegaafdheid als iets moois zag, voelde het als een afwijzing van mijn zijn en leidde het juist tot nog beter mijn best willen doen en vereenzaming. Door mijn betrokkenheid bij mijn werk en de continue behoefte om iets voor anderen te betekenen, was ik dan ook regelmatig oververmoeid, was het onrustig in mijn hoofd en ervaarde ik lichamelijke klachten. Ik wilde mijn energie beter managen, keuzes maken die bij mij passen en meer genieten van het leven. Door met mezelf aan de slag te gaan, ben ik gegroeid als persoon maar ook als professional.

 

‘Have the courage to follow your heart & intuition,
they somehow already know who you truly want to become’

Ik weet hoe dus het is hoe lijf en hoofd reageren als ik over mijn grenzen ga en de signalen negeer. De stemmetjes in mijn hoofd die me vertellen dat ik me niet zo moet aanstellen en het heus niet zo erg is als het lijkt. Waardoor ik nog harder ging werken om te laten zien dat ik goed genoeg was en het prima kan. Ik weet namelijk als geen ander hoe ‘moeilijk en zwaar’ het kan voelen om te leven vanuit moeten, presteren, actie actie actie, doen en kijken naar anderen. Na jarenlang op die manier te hebben geleefd was het tijd voor verandering. Het stroomde niet zoals ik wilde, het voelde zwaar en ik was de fun een beetje verloren in het leven en ondernemen. 

Ondertussen ben ik al jaren aan het leren om mijn gevoel en mijn talenten er te laten zijn, te benutten en te leven en werken vanuit mijn hart en hoofd. Ik HOUD dan ook echt super veel van leren. Ik ben mezelf continu aan het ontwikkelen en ik zit in een ongoing groeiproces….

Ik leerde goed voor mezelf te zorgen, keuzes te maken die goed waren voor mij, hulp in te schakelen, grenzen te stellen, genieten van alles dat is en vooral ook de stiltes toe te staan die de leegte met zich mee brengt.. ik hou van de rust en heb deze ook nodig om bij te tanken..

Door ervaring, bijscholing en veel eigen onderzoek heb ik me onder andere gespecialiseerd in coaching bij helder gedefinieerde klachten zoals stress, burn-out, (faal)angst, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, perfectionisme en zelfvertrouwen. 

Ik geniet ervan om al mijn opgedane inzichten en ervaringen te delen omdat ik zie dat vele mensen de kennis en inzichten die ik met ze deel snel toe kunnen passen in hun leven, met grote positieve veranderingen tot gevolg. 

Ik ben zoveel mooier geworden. Ik geniet nu samen met manlief, ons hondje en de mensen om ons heen. Ik doe waar ik blij van word en vind het heerlijk om samen te zijn… En natuurlijk zijn er ups en downs, maar daardoor voel ik dat ik leef in plaats van overleef.. Intuïtie, verbinding, gevoelig, kwetsbaar, nuchter, open, positief, to the point, snel doorvoelen/doorzien, dat zijn dan ook kwaliteiten die bij me passen en van waaruit ik leef en werk….. een lichter leven… Leven vanuit mijn hart en niet meer vanuit mijn hoofd.

Dat gun ik jou ook.

Liefs, Marjolein

Must-knows over Mij

Vrijheid staat bij mij met stip op 1

Verliefd op de combi spiritualiteit en nuchterheid

Persoonlijk ontwikkel junkie

Gevoeligerd die houd van alleen zijn

Gek op wandelen in de natuur

In love with mijn man en mijn hondje Happy

Mag soms nog wat beter voor mezelf zorgen

Dol op paprika chips (wel die met de blauwe vogel erop) en (melk)chocolade

Mega enthousiast, vol passie en super gedreven

Samen kijken we wat ik voor je kan betekenen!

Ben jij er ook klaar mee dat je jezelf maar klein blijft houden en weet je dat er veel meer in je zit? Verlang je ook naar meer rust, meer zelfvertrouwen en zelfliefde?

Denk je dat ik jou kan helpen? Maar VOEL je dat ook? Laat je naam en e-mailadres* achter voor een gratis call met mij en dan bekijken we samen of er een klik is en of ik ook degene ben die jou kan helpen zodat we samen ontdekken wat het beste bij jou past. Je ontvangt een mail waarmee je direct een afspraak kunt inplannen.

*Door je in te schrijven voor deze mailing list, krijg je ook automatisch tips per mail toegestuurd. Je kunt je hier altijd voor uitschrijven indien je dit wenst. Je gaat ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens de privacyverklaring. Bij Marjolein gaat uiteraard vertrouwelijk met je gegevens om.

Download mijn gratis meditatie

STA JE ALTIJD 'AAN'? HEB JE EEN VOL HOOFD EN PIEKER JE VEEL? VIND JE HET LASTIG OM TE ONTSPANNEN OMDAT JE VAN ALLES 'MOET'? KOM DAN TOT RUST MIDDELS DEZE GRATIS MEDITATIE!

“Ik ben beter in balans en dat voelt ook fijner. Daarnaast heb ik meer energie.”

Ik was niet stevig verbonden met de aarde, en daardoor niet in balans was met mijn lichaam. Ook was ik heel vaak moe. Door Marjolein heb beter contact met de aarde, en blijf ik ook daadwerkelijk verbonden met de aarde. Het is heel fijn, ik ben zelf ook beter in balans en dat voelt ook fijner. Daarnaast heb ik meer energie. Marjolein is direct en dat is fijn, want dan weet je ook waaraan je toe bent. Ik ben heel tevreden hoe alles is gegaan. Super bedankt, het heeft mij heel erg geholpen. Je bent een positieve vrouw die graag mensen wil helpen. Ik hoop dat je nog vele andere mensen kunt helpen.

Stephanie Martens

Er is me een duidelijke spiegel voorgehouden.

Ik heb het gevoel dat ik goed begeleid ben. Ik heb geleerd om duidelijk te zijn. Ik heb mezelf beter leren kennen en weet ook beter mijn grenzen aan te geven. Ik denk er nog vaak met plezier aan terug. Er is me een duidelijke spiegel voorgehouden. Het verwerkingsproces is nog in volle gang.

<br /> M. van de Tillaard

Zin in een wekelijkse

dosis inspiratie in je mailbox?